Blog: Solliciteren. Een ‘vak’ apart!

Datum: 24 mei 2018

Egon Schilders
Business Manager

+31 6 2391 1356

+31 88 6070100

Omdenken

Om kandidaten op weg te helpen probeer ik ze andersom te laten denken. Wat zou jij als ‘recruiter’ willen zien en horen? Een goede voorbereiding is het halve werk. Laat zien dat je 100% voor de baan gaat. Je enthousiasme en ‘effort’ zorgen ervoor dat je lastige vragen ook goed kunt beantwoorden en dus een positieve 1e indruk achter laat.


Jouw motivatie

Tijdens de meeste sollicitatiegesprekken gaat het vooral over je cv en achtergrond. Je CV kun je natuurlijk dromen en levert geen verrassing op. Wat ik vooral heel belangrijk vind, is jouw motivatie! Wat drijft jou om voor deze baan te gaan? Welke verantwoordelijkheden ga je aan en wat is jouw toegevoegde waarde? Zorg dat je voldoende voorbeelden paraat hebt waarin je succesvol was.

Je motivatie kun je zien als jouw persoonlijke ambitie. Je wilt graag iets bereiken en de baan waar je op solliciteert helpt jou bij het bereiken van je ambitie. Vertel wat jouw ‘WHY’ is. Denk voordat je het gesprek hebt hier goed over na. Een nieuwe stap in je carrière is een stap dichterbij jouw ambitie! Het is goed wanneer je uit kunt leggen waarom je dit wilt. Zorg er dus ook voor dat je relevante vragen stelt aan je gesprekspartner. Het is de bedoeling dat de ambitie van de potentiele opdrachtgever en jouw persoonlijke ambitie elkaar raken, zodat je elkaar versterkt. Een win-win!

Love your job!

Bottom line: zorg dat je een heldere ambitie hebt. Dit helpt je in de keuzes die je maakt. Dit helpt je ook om een sterke en oprechte gesprekspartner te zijn. Ik snap dat dit niet altijd even makkelijk is. Want hoe bepaal je nu die sterke ambitie en motivatie? Ik help je hier graag bij. Ik ben namelijk overtuigd dat wat je oprecht wilt en ambieert veel meer impact heeft op je werkplezier dan wat je kunt of doet.


Benieuwd hoe Velde jou kan helpen? Neem dan contact met ons op.