Naar inhoud
Velde matcht ambitieuze organisaties met ambitieuze professionals.

Ambitie opdrachtgeverMijn internationale sales team kan succesvoller

Beate Uhse A.G. (DE)

Marijke Gijzel - HR Manager

Met vestigingen in acht landen is Beate Uhse A.G. het grootste erotiekconcern van Europa. In Frankrijk is het bedrijf bekend via de Adam & Eve winkels. Het van origine Duitse bedrijf werd in 1946 opgericht en heeft een assortiment van ruim 30.000 prikkelende artikelen; van lingerie en love toys tot fashion. Onlangs besloot het bedrijf tot een grondige re-branding.

Re-branding van twee merken
Een erotischer en vrouwvriendelijker imago. Dat was het doel van onze re-branding. Het Nederlandse managementteam ontwikkelde een strategie en ging hierbij uit van het gegeven dat alléén lokale medewerkers de vertaalslag naar de eigen markt kunnen maken. Om die reden besloten we twee country managers aan te stellen voor onze merken Adam & Eve in Frankrijk en Beate Uhse in Duitsland.

Omnichannel
De focus van beide managers ligt op het leidinggeven aan het nationale team, het verder vormgeven van onze re-branding en het versterken van het imago van beide merken via lokale marketingacties. Voor de Duitse markt is de omnichannel benadering hierbij erg belangrijk.

Sterk in strategie en een hands-on mentaliteit
Anneke van der Pasch van Velde Groep adviseerde ons voor de Franse markt een vrouwelijke manager aan te nemen die de ondernemingsvisie en strategie kan vertalen naar een succesvolle typisch Franse aanpak. Een ondernemende manager met een stevige visie, enthousiasme en een hands-on mentaliteit. Samen hebben we een ervaren manager geselecteerd voor de Franse markt die intussen voortvarend aan de slag is gegaan. Onze Duitse country manager is inmiddels ook met haar nieuwe functie gestart.

Ambitie kandidaatIk wil internationaal iets nieuws opbouwen

Country Manager Duitsland

Country Manager Duitsland

Nicola Schumann – Country Manager Duitsland

Breed takenpakket in een internationaal team
Als pionier in deze branche is Beate Uhse in Duitsland natuurlijk een begrip. De re-branding van het merk is me opgevallen en sindsdien ben ik nieuwsgierig geworden en ben ik de ontwikkeling van Beate Uhse blijven volgen. Tot mijn genoegen ontdekte ik uiteindelijk de vacature als Country Manager Duitsland voor dit mooie bedrijf. De belangrijkste reden voor mij was de uitdaging in deze functie en daarom heb ik er ook op gesolliciteerd. Het brede takenpakket in een internationaal team sprak me aan, aangezien ik mijn jarenlange ervaring en expertise in de fashion en lifestyle in deze functie kwijt kan.

Het sollicitatieproces
Remco Spooren van Velde Groep kon door zijn inhoudelijke kennis overtuigen; professioneel, empathisch en altijd zijn afspraken nakomend. Remco Spooren had tijdens het hele proces een luisterend oor, ook buiten de normale werktijden en was buitengewoon behulpzaam. De sfeer in de gesprekken kwam overeen met de zwaarte van de in te vullen positie. De totale communicatie en manier waarop ik benaderd werd, onderstreepte de grote waardering van mij als persoon.

Trau Dich Was (heb het lef)
Het strategische motto van Beate Uhse is Trau Dich Was (heb het lef) – Ik heb het lef gehad en kijk nu uit naar spannende werkzaamheden…

© Copyright 2018 Velde Webdesign & CMS: a&m impact Meerendonkweg 31 5216 TZ ’s-Hertogenbosch