Naar inhoud
Velde matcht ambitieuze organisaties met ambitieuze professionals.

Ambitie opdrachtgeverMijn internationale sales team kan succesvoller

Beate Uhse A.G. (FR)

Marijke Gijzel - HR Manager

Met vestigingen in acht landen is Beate Uhse A.G. het grootste erotiekconcern van Europa. In Frankrijk is het bedrijf bekend via de Adam & Eve winkels. Het van origine Duitse bedrijf werd in 1946 opgericht en heeft een assortiment van ruim 30.000 prikkelende artikelen; van lingerie en love toys tot fashion. Onlangs besloot het bedrijf tot een grondige re-branding.

Re-branding van twee merken
Een erotischer en vrouwvriendelijker imago. Dat was het doel van onze re-branding. Het Nederlandse managementteam ontwikkelde een strategie en ging hierbij uit van het gegeven dat alléén lokale medewerkers de vertaalslag naar de eigen markt kunnen maken. Om die reden besloten we twee country managers aan te stellen voor onze merken Adam & Eve in Frankrijk en Beate Uhse in Duitsland.

Omnichannel
De focus van beide managers ligt op het leidinggeven aan het nationale team, het verder vormgeven van onze re-branding en het versterken van het imago van beide merken via lokale marketingacties. Voor de Duitse markt is de omnichannel benadering hierbij erg belangrijk.

Sterk in strategie en een hands-on mentaliteit
Anneke van der Pasch van Velde Groep adviseerde ons voor de Franse markt een vrouwelijke manager aan te nemen die de ondernemingsvisie en strategie kan vertalen naar een succesvolle typisch Franse aanpak. Een ondernemende manager met een stevige visie, enthousiasme en een hands-on mentaliteit. Samen hebben we een ervaren manager geselecteerd voor de Franse markt die intussen voortvarend aan de slag is gegaan. Onze Duitse country manager is inmiddels ook met haar nieuwe functie gestart.

Ambitie kandidaatIk wil internationaal iets nieuws opbouwen

Country Manager Frankrijk

Country Manager Frankrijk

Marie Burger - Country Manager Frankrijk

Bijzondere consumentencultuur
De strategieverandering die Beate Uhse tot stand wil brengen is een mooie uitdaging. Het bedrijf wil bovendien van mailorder naar e-commerce en van e-commerce naar een omni-channel aanpak en online marketing. De erotische productomgeving spreekt me aan omdat die samenhangt met een consumentencultuur waarin merken op een originele manier hun weg vinden. Ik zocht een veelomvattende baan binnen een internationale organisatie en vond die bij Beate Uhse.

Nieuwe positionering in Frankrijk
Als country manager Frankrijk ben ik verantwoordelijk voor de nieuwe positionering van Beate Uhse, het vergroten van de naamsbekendheid van de Adam & Eve winkels en het verder ontwikkelen van de omni-channel verkopen. Samen met mijn team vergroot ik de grip op onze positie binnen de Franse markt.

Efficiënt recruitment
Velde Groep werkt doelgericht en persoonlijk. Het hele traject nam minder dan twee maanden in beslag. Het pad en de afspraken waren helder en ik behield in alle fasen goed inzicht. Ik kan zeggen dat dit het efficiëntste recruitmentproces is dat ik ooit heb doorlopen. Ik voelde me op een serieuze manier gecoacht en naast mijn technische en professionele vaardigheden werd ook mijn persoonlijkheid gewaardeerd. Het gaf me vertrouwen in de mensen van Velde Groep. Dit bedrijf roept niet alleen ‘persoonlijkheid telt’ maar handelt er ook naar.

Think global, act local
Velde Groep werkt efficiënt en heel gedegen. Verbeterpunten zijn er niet, of het zou nog meer informatie over de structuur en cultuur van het nieuwe bedrijf zijn. Ik voeg daar echter direct aan toe dat ik nog niet eerder een recruitment bureau heb ontmoet dat zich toelegt op het vinden van lokale ondernemers die internationale handel willen vergroten met de kennis van - en het inzicht in diezelfde lokale markt: ‘Think global, act local.’

© Copyright 2018 Velde Webdesign & CMS: a&m impact Meerendonkweg 31 5216 TZ ’s-Hertogenbosch